недеља, 25. мај 2014.

Mini pitice sa sirom





Mnoge domaćice nisu baš vešte da razvlače domaće kore za pitu. Ove mini pitice će uspeti i onim manje veštim, jer se kore ne razvlače rukama već valjaju oklagijom. Idealne su i kad imamo manje prostora u kuhinji zauzimaju malo prostora za valjanje nego razvlačenje kora.


Potrebno je:

500 gr brašna
1 kašičica soli
3 dcl mlake vode

Za fil:

300 gr sira ( feta, sitni sir ili masni sir u kriškama)
2 jaja

Za premazivanje testa:

1 dcl ulja

Priprema:

U posudu staviti brašno i so. Dodavati po malo mlake vode i zamesiti testo i dobro izraditi.
Podeliti testo na 16 loptica.




Svaku lopticu razvaljati oklgijom prečnika 10 cm.
Spajati po dva kruga izmedju premazivati sa uljem.






Tako kad spojimo po 2 kruga dobijemo 8 delova.
Ostavimo da stane 10 minuta. U medjuvremenu napravimo fil. Isitniti sir i dodati 2 jaja. Dobro umutiti.

Kad testo odstoji, uzimati po 2 spojena kruga i valjati oklagijom  da bude tanko, prečnika 25 cm.Pri valjanju posipati  testo  malo sa brašnom da se  oklagija  ne lepi za testo.
 Kuhinjskom četkom  premazati  testo  sa uljem.





Preko staviti 1 kašiku fila od sira i ravnomerno rasporediti.




Uviti u rolnu





Uvrnuti rolnu kao uže.




I smotati u krug.






Staviti u pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim krugovima testa.
U preostali fil dodati 1 kašiku ulja, premazati svaku piticu.








Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Odlične su uz  Domaći jogurt


















Постави коментар