петак, 30. мај 2014.

Pita sa sirom i spanaćem




Ova pita od gotovih kora jako podseća na one pite od domaćih vučenih kora.

Potrebno je:

500 gr kora za pitu

Za premazivanje kora:

3 jaja
1 čaša ( čaša od 2 dcl) jogurta
1 čaša ulja
1 čaša gazirane vode
1 čaša pšenična brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli

Za fil:

200 gr sira
300 gr seckana ocedjena spanaća

Priprema:

Umutiti 3 jaja sa čašom ulja, jogurta, gazirane vode, brašna, praška za pecivo i soli.
Spanać sitno iseckati posoliti da stane 15- 20 minuta i dobro ga ocediti od tečnosti koju pusti. ( treba da bude 300 gr ocedjena spanaća). U ocedjen spanać dodati sir i 3 kašike od umućene smese za premazivanje kora.Sve dobro sjediniti.
Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati je sa smesom za premazivanje kora ( dovoljno je 2 kašike), preko staviti drugu koru, premazati sa smesom za premazivanje. Duž druge kore staviti fil od sira i spanaća.





Uviti u rolnu i staviti u pleh prethodno premazan uljem.
Tako uraditi sa svim korama.
Sa preostalim filom za premazivanje kora premazati složene rolate.






Peći pitu na 200 stepeni 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.




Постави коментар