среда, 07. мај 2014.

Torta sa puslicama





Potrebno je:

Za puslice:
4 belanca
250 gr šećera
1 kašika soka od limuna

Za fil:

300 gr mlevena plazma keksa
300 gr mlevenih oraha
4 žumanca
4 dcl gazirana soka od narandže
200 gr šećera
250 gr margarina ili maslaca
100 gr čokolade
3 kašike ulja

Za ukrašavanje:

200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode

Priprema:

Prvo naprviti puslice.
Umutiti 4 belanca, postepeno dodavati 250 gr šećera i 1 kašiku soka od limuna.
Mutiti 15 minuta dok se šećer ne istopi.
Uzeti papir za pečenje iseći 2 kruga prečnika 26 cm, i na papir špricem naredjati puslice od umućenih belanaca.
Sušiti puslice 2 sata  na 100 stepeni.
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja, i u istopljenu čokoladu uvaljivati  gornji deo puslica.
Ostaviti da se čokolada stegne.
Mlevene orahe i mlevenu plazmu pomešati i preliti gaziranim sokom i izmešati.
Umutiti 4 žumanca sa 200gr šećera, kuvati na pari kad se ohladi dodati jedan umućen margarin i smesu od plazme keksa  i oraha.
Sve dobro umutiti i filovati ovako: red puslica, fil, red puslica,fil.
Tortu ukrasiti:
 Umutiti 200 gr ščaga sa 3 dcl gazirane vode i ukrasiti tortu.






Постави коментар