среда, 07. мај 2014.

Oblanda sa mlekom u prahu






Ako volite kolače sa mlekom u prahu, a uvek odustanete, jer fil  neće biti dovoljno čvrst jer niste  ukuvali  sirup ili ste ga prekuvali. Ovo je jedna verzija koja će sigurno uspeti, jer i ako fil ostane redji, ne dokuvan,  korice od oblande će upiti višak  vlage.

Potrebno je:

jedno pajovanje većih oblandi

Za fil:

700 gr šećera
2 dcl vode
375 gr margarina ili maslaca
400 gr mleka u prahu
100 gr čokolade

Priprema:

U posudu staviti šećer i vodu. Kuvati dok sirup ne bude dobro gust, dodati margarin ili maslac da se istopi.
Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu. Umutiti mikserom da nema grudvica. Masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati čokoladu da se istopi.
Filovati listove oblande dok je masa topla.
Na radnu površinu staviti 4 lista oblande i ravnomerno na 2 lista naneti svetli sloj a na druga 2 lista tamni sloj. Redjati: Lista oblande sa svetlim filom, pa na nju staviti list sa tamnim filom, blago pritisnuti da se prilepi, opet oblanda sa svetlim filom, pa tamnim. Petu oblandu staviti na tamni fil.
Opteretiti nečim teškim da se ohladi.









Постави коментар