понедељак, 05. мај 2014.

Brusketi





Brusketi ili kako se u originalu piše Bruschetti se brzo i lako spremaju a zapravo predstavljaju reciklažu starog hleba koji se malo prepeče .Mogu se spremati sa raznim dodaticima a evo jedne moje varijante.


Potrebno je:

8 kriški starog hleba
1 dcl maslinova ulja
1 kašičica bela luka u prahu
2 kašičice origana
1 paprika
1 paradajz
šunke
mozzarella sir


Priprema:

U pleh obložen papirom staviti 8 kriški hleba debljine 1 cm.
Papriku iseći na kocke, oguljen paradajz iseći na kocke, šunku iseći na kocke a sir izrendati.
U maslinovo ulje staviti 1 kašičicu bela luka u prahu , 2 kašičice origana. Izmešati i četkom premazati kriške hleba. Preko staviti seckanu papriku, paradajz, šunku i rendani sir.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok se sir ne istopi i malo požuti.









Постави коментар