понедељак, 05. мај 2014.

Čokoladna torta sa keksom





Kada sam u nedostatku vremena, a gosti se najavili, ovo je super brzo a jako ukusno, svi vole


Potrebno je:

800 gr keksa Petit Beurre
400 gr krem šlaga u prahu
4 dcl mleka
400 gr čokolade

Za ukrašavanje:

200gr šlaga u prahu
3 dcl gazirane vode

Priprema:

Umutiti čvrsto 400 gr šlaga sa 4 dcl mleka, dodati 400 g istopljene čokolade i sve skupa dobro umutiti.
Čokoladu  istopiti  na ovaj način:
U  posudu staviti čokoladu izlomljenu na kockice, preliti sa vrućom vodom da voda prekrije čokoladu. Sve da stane 1-2 min, vodu odliti, a omekšalu čokoladu dodati u šlag.
Keks potapati  u mleko i poređati  na tacnu, premazati filom, opet red keksa, pa fila i tako dok ne utrošimo keks i fil.
Veličina torte je 20×30, i ima 5 redova keksa.
Tortu ukrasiti  sa  umućenim šlagom.
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl gazirane vode i premazati tortu.






















Постави коментар