Kada sam u nedostatku vremena, a gosti se najavili, ovo je super brzo a jako ukusno, svi vole
Potrebno je:
800 gr keksa Petit Beurre
400 gr krem šlaga u prahu
4 dcl mleka
400 gr čokolade
Za ukrašavanje:
200gr šlaga u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
Umutiti čvrsto 400 gr šlaga sa 4 dcl mleka, dodati 400 g istopljene čokolade i sve skupa dobro umutiti.
Čokoladu istopiti na ovaj način:
U posudu staviti čokoladu izlomljenu na kockice, preliti sa vrućom vodom da voda prekrije čokoladu. Sve da stane 1-2 min, vodu odliti, a omekšalu čokoladu dodati u šlag.
Keks potapati u mleko i poređati na tacnu, premazati filom, opet red keksa, pa fila i tako dok ne utrošimo keks i fil.
Veličina torte je 20×30, i ima 5 redova keksa.
Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom.
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl gazirane vode i premazati tortu.
Нема коментара :
Постави коментар