Ove jako ukusne pitice se prže u tiganju sa vrlo malo ulja. Idealne su za doručak, večeru uz salatu ili šolju jogurta.
Potrebno je:
1 dcl mleka
2 dcl vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja
500 gr brašna
Za punjenje:
200 gr sira ( feta ili sitni sir)
100 gr rendanog kačkavalja
2 kašike seckana sveža peršuna ili seckana 2 struka zelenog crnog luka ( beli i zeleni deo)
Priprema:
U mlaku vodu i mleko staviti 1 kašiku kvasca i 1 kašičicu šećera. Da stane 5 minuta pa dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme napraviti punjenje za pitice: Isitniti sir, dodati rendani kačkavalj i seckani peršun ili crni luk ( ja više volim peršun).
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 8 loptica.
Lopticu oklagijom rastanjiti staviti na sredinu 2 kašike sira.
Spojiti krajeve prstima prema sredini kruga.
Oklagijom rastanjiti prečnika 14-15 cm.
Ja prvo rastanjim svaku lopticu, stavim fil pa spojim krajeve , pa ih tada valjam oklagijom.
Ostaviti da stanu dok se ne zagreje ulje u tiganju.
U tiganj staviti 1 kašiku ulja, zagrejati ( ja koristim podeok 2 od mogućih 3), staviti piticu i pržiti sa jedne i druge strane da lepo porumene. Kad ispržimo sa jedne strane i prevrnemo na drugu stranu, pitice će se duvati vazduhom. Blago pritiskati špatulom da se vazduh izduva da budu ravnomerno pečene.
Za svaku piticu dodajemo 1 kašiku ulja u tiganj pa pržiti
.
Нема коментара :
Постави коментар