петак, 25. април 2014.

Smokva bajadera





Potrebno je:

250 gr šećera
6 kašika vode
200 gr margarina 
200 gr sivih smokava
100 gr čokolade
350 gr mlevenog keksa
Za glazuru:
100 gr čokolade
4 kašike ulja
malo pečenih seckanih lešnika

Priprema

U posudu staviti šećer i vodu, mlevene smokve, margarin i kuvati na tihoj vatri mešajući dok se masa ne sjedini. Dodati 100 gr čokolade da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks. Dobro izmešati.
Toplu masu staviti u pleh veličine 19 x 27 cm, prethodno obložen folijom. Poravnjati masu i ostaviti da se hladi, pa staviti glazuru.
Istopiti 100 gr čokolade i 4 kašike ulja i preliti kolač. Dok se čokolada koš nije stegla posuti pečenim seckanim lešnikom.
Ako vam se svidjaju moji recepti, posetite me na  FACEBOOK stranici.





Idealan je u kombinaciji sa drugim sitnim kolačima.




3. Smokva bajadera
Постави коментар