петак, 25. април 2014.

Beogradjanke




Potrebno je:

4 jaja
400 gr šećera
1,5 šoljica ulja (šoljica od 1 dcl)
2 šoljice jogurta
200 gr brašna
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
100 gr mlevenih oraha
4 jabuke
Glazura:
150 gr čokolade
4 kašike ulja

Priprema:
Umutiti 4 žumanca sa 200 gr šećera, dodati 1,5 šoljicu ulja, 2 šoljice jogurta, 200 gr brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo.
Masu staviti u pleh veličine 20x35cm, prethodno obložen papirom i zapeći 15 minuta.
Za to vreme umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera, dodati 4 rendane jabuke i 100 gr mlevenih oraha. Masu staviti na zapečenu koru, vratiti u rernu i dopeći na 160 stepeni.
Kad se kolač ohladi staviti glazuru.
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti kolač.




Постави коментар