субота, 12. април 2014.

Ružičasta rapsodija




 Potrebno je:

1 kg očišćenih višanja
10 kašika šećera
300 gr šlag krema u prahu
6 dcl soka od višanja
2 čaše ( čaša od 180 gr) kisele pavlake
200 gr keksa
1 puding od vanile
100 gr čokolade
100 gr kisele pavlake

U posudu staviti 1 kg očišćenih višanja, dodati 10 kašika šećera, 2 dl vode i kuvati 10 minuta. Višnje dobro ocediti od tečnosti i ohladiti.
 Umutiti 200 g šlag krema sa 2 dl ocedjena hladna soka od višanja, dodati 2 čaše kisele pavlake i dobro ocedjene hladne višnje i 200 g lomljena keksa. Masu sjediniti i staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm.
U posudu staviti 4 dl soka od višanja (ako ne bude toliko dodati vode). U malo soka od višanja od količine od 4 dl umutiti 1 puding od vanile, dodati u preostali kuvani sok i kuvati, kad se skoro ohladi preliti preko mase od keksa  koju smo stavili u kalup.
Istopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja i preliti preko kuvanog pudinga i ostaviti da se ohladi.
 Umutiti 100 g šlaga sa 1,5 dl vode dodati 100 g kisele pavlake i staviti preko čokolade. Ostaviti sve da se dobro ohladi skinuti obruč i ukrasiti po želji.





Постави коментар