уторак, 22. април 2014.

Moje pancerote



 


Uglavnom pancerote se prže na ulju. Ova verzija je bolja jer se peku u rerni, nema da upiju ulje a i zdravije je. Mekane, vazdušaste i hladne ostaju mekane.

Potrebno je:

1 dcl mlake vode
1 kašika suvog  kvasca
1/2 kašičice šećera
2 dcl jogurta
4 kašika ulja
1 kašičica soli
2 jaja
600 gr brašna
kečap ili gusto kuvan paradajz
šampinjoni prženi ili marinirani
šunka
mozzarella sir

Priprema:

U 1 dcl mlake vode staviti 1/2 kašičice šećera i 1 kašiku suva kvasca. Da stane 5 minuta i dodati 2 jaja, 2 dcl jogurta, 1 kašičicu soli, 4 kašike ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi staviti u posudu.





Poklopiti i ostaviti da nadolazi dok ne udvostruči količinu.




Testo kad nadodje izraditi ga i podeliti na 10  loptica. U jednoj loptici ima oko 100 gr.




Šunku izrezati na kockice, sir izrendati. Šampinjone ako ne koristimo seckane marinirane iz tegle onda sveže šampinjone propržimo na ulju. Ja uglavnom koristim sveže šampinjone tako što ih iseckam na listiće i na vrlo malo ulja pržim dok nestane tečnosti koju puste. Dodam malo soli i origana.



Loptice od testa razvaljati na elipsast oblik dužine 20 cm. Na sredinu testa staviti prvo kečap, seckanu šunku, šampinjone pa rendani sir. Krajeve kruga spojiti, pritisnuti prstima da se zalepe.








Pancerote redjati u pleh prethodno obložen papirom. Spojeni deo da dodje na vrh.  Premazati  umućenim žumancetom i posuti sitno rendanim sirom. 





Ostaviti da stanu 20 minuta i peći na 200 stepeni 20 -25 minuta.





 Pečene išarati kečapom.












Постави коментар