уторак, 22. април 2014.

Prolećni rolat sa jajima






Imala sam dosta kuvanih jaja od Uskrsa i razmišljala sam u šta da ih utrošim. Setila sam se jednog  divnog  rolata što sam davno jela. Brzo se spremi, dekorativan, ukusan.

Potrebno je:

2 jaja
100 gr sira ( feta, sitni sir, sir u kriškama)
1 dcl ulja
1,5 dcl jogurta
1 kašičica soli
250 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
200 gr praziluka
1 kašika sveže seckana peršuna
1 kašika sveže seckane mirodjije
4 -5 kuvanih jaja

Priprema:

Praziluk iseckati na kolutove i kratko propržiti na malo ulja, dodati prstohvat soli 1 kašiku sveže seckana peršuna i 1 kašiku sveže seckane mirodjije. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti 2 jaja, dodati 100 gr sira, 1 dcl ulja, 1,5 dcl jogurta, 1 kašičicu soli, 250 gr brašna i prašak za pecivo. Dodati ohladjen propržen praziluk. Sve dobro izmešati.
 Jednu polovinu mase  staviti u pleh veličine 9 x 28 cm, prethodno obložen papirom i dno i stranice.Poredjati kuvana oljuštena jaja dužinom, pa staviti preko drugu polovinu mase. Po vrhu  posuti semenom susama.





Peći na 180 stepeni 30 -35 minuta.




















Постави коментар