понедељак, 21. април 2014.

Pizza




Za pizzu je bitno da nam je testo dobro i odgovarajuća temperatura pri pečenju. Ovako spremljeno testo je mekano i vazdušasto i kad se ohladi.  Za  fil možemo koristiti sastojke po želji pojedinca. 

Potrebno je:

2 dcl vode
1 kašika suvog  kvasca
1/4 kašičice soli
1 kašika ulja
300 gr brašna

Ovaj put za fil sam koristila:

14 kašika kuvana paradajza
200 gr šampinjona
200 gr slanine
200 gr pizza mozzarella sira
1 paprika

Priprema:

Od ove količine testa koje zamesimo izadju 2 pizze veličine prečnika 28 cm.
Testo: U mlaku vodu dodati kvasac, da stane malo pa dodati ulje, so i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadolazi pola sata.




Za to vreme pripremiti fil



Slaninu iseckati na kockice ( koristiti onu mesnatu), sir izrendati, papričicu iseći na kolutove ( po želji može biti ljuta), paradajz sam koristila domaći kuvani. Šampinjone iseći na listiće, posuti sa malo soli i 1 kašičicom origana i ostaviti da stane.






Uključiti rernu na 200 stepeni.
Za to vreme testo koje je nadošlo premesiti podeliti na 2 dela, razvaljati veličine prečnika 28 cm.






Krugove testa staviti u pleh, prethodno obložen papirom.





Testo premazati paradajzom, poredjati listiće šampinjona i seckane slanine.




Posuti rendanim sirom i preko staviti kolutiće seckane paprike. ( zaboravila sam da slikam ovaj postupak)

Kad se rerna ugreje  na 250 stepeni staviti pizzu i peći 10 minuta.













Постави коментар