Lagano jelo, dok se sprema kućom se šire prijatni mirisi začina
Potrebno je:
500 gr pilećeg belog mesa
200 gr šampinjona
1 glavica crna luka
3 čena bela luka
400 gr pelat paradajza
1 papričica
200 gr testenine
1 kašičica sveže seckana ruzmarina
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice origana
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 kašika sveže seckana peršuna
so
ulje
Priprema:
Piletinu sitno iseckati dodati sveži seckani ruzmarin, majčinu dušicu, origano i pržiti u Voku ( posuda za prženje) dok ne porumeni.
Dodati 200 gr šampinjona isečenih na listiće, seckanu glavicu crna luka , bela luka i seckanu papričicu na kolutiće.
Sve skupa pržiti dok luk ne omekša i ispari voda koju pusti povrće.
Dodati 400 gr konzerviranog pelat paradajza, propržiti još 2-3 minuta, dodati kuvanu testeninu ( dok spremamo meso testeninu kuvamo i dobro ocedimo), seckani peršun, kurkumu u prahu i so. Dobro izmešati.
Нема коментара :
Постави коментар