четвртак, 24. април 2014.

Mirisna piletina




Lagano jelo, dok se sprema kućom se šire prijatni  mirisi začina

Potrebno je:

500 gr  pilećeg  belog  mesa
200 gr šampinjona
1 glavica crna luka
3 čena bela luka
400 gr pelat paradajza
1 papričica
200 gr testenine
1 kašičica sveže seckana ruzmarina
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice origana
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 kašika sveže seckana peršuna
so
ulje

Priprema:

Piletinu sitno iseckati dodati sveži seckani ruzmarin, majčinu dušicu, origano  i pržiti u Voku ( posuda za prženje) dok ne porumeni.
Dodati 200 gr šampinjona isečenih na listiće, seckanu glavicu crna luka , bela luka i seckanu papričicu na kolutiće.
Sve skupa pržiti dok luk ne omekša i ispari voda koju pusti povrće.
Dodati  400 gr konzerviranog pelat paradajza, propržiti još 2-3 minuta, dodati kuvanu testeninu ( dok spremamo meso testeninu  kuvamo i dobro ocedimo), seckani peršun, kurkumu u prahu i so. Dobro izmešati.














Постави коментар