Potrebno je:
300 gr suvih urmi
200 gr pečenog neslano kikirikija
100 gr pečenog susama
100 gr bele čokolade
50 gr crne čokolade
1 kašičica ulja
Priprema:
Staviti urme u činiju i preliti ih vrelom vodom. Ostaviti da stanu 10 minuta.
Susam staviti u suv tiganj i malo prepeći.
Kikiriki samleti u blender u dodati urme ocedjene od vode i bez koštica. Sve skupa blendirati da dobijemo masu kao testo koje se ne lepi za ruke. Ako se lepi po potrebi dodati još mlevenog kikirikija. Masu podeliti na 3 dela i oblikovati 3 valjčića koja valjamo u pečeni kikiriki. Drškom varjače napraviti duž valjčića udubljenje. Istopiti belu čokoladu staviti u kesu i napuniti udubljenja na valjčićima. Istopiti 50 gr crne čokolade sa 1 kašičicom ulja. Staviti u kesu i stiskati poprečne pruge preko bele čokolade. Čačkalicom uzduž povući liniju da se naprave pruge od crne čokolade. Kad se ohladi seći kolačiće dužine 2 cm.











Нема коментара :
Постави коментар