Potrebno je:
500 gr tanjih kora za pitu
4 jaja
200 gr šećera
2 kesice vanile
2 dcl ulja
3 dcl jogurta
rendana korica 1 pomorandže
1 prašak za pecivo
Sirup:
200 gr šećera
3 dcl vode
3 dcl soka od pomorandže
Priprwma:
Kore raširiti staviti u veliki pleh iz rerne i na 100 stepeni ih osušiti uz povremeno prevrtanje. Kad se osuše i prohlade rukama ih izdrobiti.
Umutiti 4 jaja sa 200 gr šećera i 2 vanile. Dodati 2 dcl ulja. Mutiti dodati jogurt, rendane koricu 1 pomorandže, 1 prašak za pecivo. Dodati izdrobljene kore i varjačom sve izmešati. Staviti u pleh veličine 20x35 cm prethodno podmazan uljem. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Napraviti sirup. Šećer, vodu i sok pomorandže kuvati 2-3 minuta. Preliti vruć kolač hladnim sirupom ili hladan kolač vruć sirup.
Нема коментара :
Постави коментар