Za koru:
4 jaja
100 gr šećera
200 gr putera ili margarina
100 gr čokolade
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za voćni fil:
500 gr malina
8 kašika šećera
2 pudinga od maline
3 dcl vode
Čokoladni fil:
700 ml slatke pavlake
400 gr čokolade
Priprema:
Istopiti 200 gr margarina sa 100 gr čokolade. Ohladiti. Umutiti 4 žumanceta, 100 gr šećera, dodati ohladjene čokoladu, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo i na kraju sneg od umućena 4 belanceta. Ručno izmešati staviti u kalup veličine 20x30 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Fil od maline: Staviti da se kuva 500 gr malina, 8 kašika šećera i 1 dcl vode. Kuvati da se šećer istopi. Izmešati 2 pudinga od maline i 2 dcl vode. Dodati u maline i kuvati da se zgusne. Kad se zgusne ohladiti.
U posudu staviti kocke od 400 gr čokolade i 700 ml slatke pavlake. Zagrevati na tihoj vatri ( ne sme da provri) uz stalno mešanje. Zagrevati dok se čokolada ne otopi. Dobro ohladiti. Najbolje ohladiti u frižideru preko noći. Ohladjene slatku pavlaku dobro umutiti mikserom
Filovati. Kora, fil od maline, 1/2 čokoladnog fila a od 2 polovine čokoladnog fila praviti ružice po vrhu kolača.
Нема коментара :
Постави коментар