субота, 02. септембар 2017.

Piletina sa leblebijama





Potrebno je:

500 gr belog pilećeg mesa
200 gr leblebija
2 veće glavice crnog luka
1/2 veće žute paprike
4-5 čena belog luka
3 dcl soka od paradajza
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
so, mleveni biber


Priprema:


Leblebije oprati naliti sa hladnom vodom da ogreznu i ostaviti da stoje preko noći. Sutradan vodu odliti dodati novu vodu i kuvati poklopljeno oko 1 sat dok ne omekšaju.
Meso iseći na kockice posoliti i pobiberiti.
Na ulju pržiti kockice mesa 10-ak minuta, dodati seckan crni luk, seckanu papriku na kockice i pržiti još par minuta. Dodati origano, bosiljak, seckan beli luk i sok od paradajza.
Izmešati poklopiti i kuvati na tihoj vatri 30 minuta. Dodati kuvane ocedjene leblebije poklopiti i kuvati još 10-15 minuta.
Po potrebi još dosoliti i posuti seckanim peršunom.








Постави коментар