недеља, 30. април 2017.

Sočna jesenja pita






Potrebno je:

150 gr mlevenog keksa
100 gr putera
500 gr krušaka
500 gr jabuka
4 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
1 kašičica djumbira u prahu
100 gr krupno mlevenih oraha
4 jaja
200 gr šećera
200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
šećer u prahu


Priprema:


U 150 gr mlevenog keksa staviti 100 gr istopljenog  putera,  izmešati i masu rasporediti u kalup sa obručem prečnka 25 cm.
Kruške i jabuke oguliti iseći na kockice, dodati šećer, cimet, djumbir i orahe, izmešati i staviti na koricu u kalup.
Peći na 200 stepeni 10-15 minuta.
Za to vreme umutiti 4 belanceta sa 200 gr šećera, dodati jedno po jedno od 4 žumanceta. Dobro umutiti i dodati brašno sa praškom za pecivo. Masu izmešati i staviti preko jabuka.
Peći na 180 stepeni 20 minuta, prekriti folijom i peći još 10 minuta.
Kad se ispeče pažljivo skinuti obruč sa kalupa i pitu posuti šećerom u prahu.
Dobro ohladiti pa seći.

























Постави коментар