недеља, 30. април 2017.

Punjena muskatna tikva







Potrebno je:


2 manje muskatne tikve
200 gr belog pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 žuta paprika
200 gr šampinjona
80 gr pirinča
2 kašike seckanog peršuna
so, mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
tucane crvene paprike
100 gr feta sira
2 dcl tople vode


Priprema:


Bundeve oguliti preseći na pola očistiti od semenki i nožem još malo izdubiti da budu kao mali čamčoći.
Posoliti, pobiberiti i nakapati sa malo ulja.
Na 2-3 kašike ulja pržiti sitno seckan crni luk da dobije staklast izgled, dodati meso seckano na sitne kockice, pržiti uz povremeno mešanje da porumeni sa svih strana.
Dodati šampinjone seckane na listiće, papriku seckanu na kockice, izdubljeni deo tikve seckan na kockice. Pržiti dok tečnost ne ispari, dodati, so, mleveni biber, kurkumu, seckani peršun, tucanu papriku i kuvan dobro ocedjen od vode pirinač.
Dobro izmešati, puniti čamčiće od tikve,preliti sa 2 dcl tople vode, pokriti folijom, peći na 200 stepeni 30 minuta.
Skinuti foliju tikve posuti sa 100 gr drobljenog  feta sira i peći još 30 minuta.




















Постави коментар