уторак, 29. март 2016.

Pogača " Uskršnji venac"




Pogača  mekana kao pamuk sa kukuruznim i integralnim raženim brašnom i sirom.

Potrebno je:

3 dcl mlake vode
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 dcl jogurta
4 kašike ulja
1,5 kašičica soli
100 gr kukuruznog brašna ( sitno mleveog)
100 gr raženog brašna
500 gr pšeničnog belog brašna


Za  premazivanje:

100 gr putera ili margarina
200 gr feta sira

Za posipanje:

semenke lana i susama


Priprema:

U 3 dcl mlake vode staviti 1 kašiku kvasca i 1 kašičicu šećera, da stane 5 minuta pa dodati, ulje, jogurt, so, kukuruzno, raženo i pšenično brašno.
Zamesiti testo, dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje staviti na radnu površinu posutu brašnom, izraditi i podeliti na 3 dela.
Sva tri dela razvaljati u traku dužine 70 cm i širine 15 cm.
Premazati sa istopljenim puterom i usitnjenim sirom, urolati.
Dobićemo 3 dugačke rolnice. Premazati ih sa istopljenim puterom i uplesti kao pletenicu i saviti u krug.
Staviti venac od testa u kalup prečnika 28 cm prethodno obložen papirom ili podmazan sa puterom.
Premazati venac istopljenim puterom posuti susamom i lanom, ostaviti da stane 30 minuta i peći na 170 stepeni 40 minuta.


















Постави коментар