уторак, 29. март 2016.

Hleb ( Hrono recept)





Potrebno je:

200 gr speltinog brašna
100 gr ječmenog brašna
100 gr ovsenog brašna
100 raženog brašna
50 gr heljdinog brašna
2 kašike ovsenih mekinja
5  dcl mlake vode
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
2 kašike mlevenog suncokreta
2 kašike mlevenog lana
2 kašike mlevenog susama
2 kašike mlevene golice
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika soka od limuna

Priprema:

U posudu staviti speltino, ječmeno, ovseno, raženo i heljdino brašno. Dodati so, mleveni lan, susam, suncokret, golicu i 2 kašike ovsenih mekinja.
Zamesiti testo sa 5  dcl mlake vode, pokriti posudu u ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan dodati u testo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sok od limuna. Dobro testo izraditi mikserom sa spiralnim nastavcima ( da se lepo sjedini prašak i soda sa testom).
Oblikovati loptu staviti u keramičku posudu podmazanu sa uljem,  poklopiti staviti u rernu.
Rernu uključiti na 250 stepeni i kad dostigne rerna temperaturu na 250 stepeni smanjiti na 200 stepeni i peći 1 sat.









Постави коментар