четвртак, 24. март 2016.

Piletina sa prazilukom i djumbirom ( Hrono recept)





Potrebno je:

300 gr belog pilećeg mesa
1 struk praziluka
1 kašika ulja od koštica groždja
so
mleveni biber
1/2 kašičice kurkume
koren djumbira dužine 1 cm
2 prstohvata tucane paprike
seckani peršun

Priprema:

Meso iseckati na kockice posoliti i pobiberiti i utrljati sitno rendan oguljen koren djumbira.
Na ulju pržiti meso sa svih strana da porumeni, dodati praziluk seckan na kolutiće.
Pržiti skupa dok praziluk ne omekša. Po potrebi još malo posoliti i dodati tucanu papriku i posuti seckanim peršunom.
Služiti uz pire od spanaća.

PIRE OD SPANAĆA

500 gr spanaća, 1/2 glavice oguljenog  crnog  luka isečenog  na veće kocke, 2 struka svežeg peršuna staviti u kipuću vodu i kuvati dok ne omekša ( oko 3-4 minuta). ocediti od vode, dodati 1 kašičicu maslinovog  ulja, 2-3 čena belog luka, so i štapnim mikserom izblendirati.























Постави коментар