четвртак, 24. март 2016.

Ražani hleb ( Hrono recept)





Potrebno je:

250 gr ražanog brašna
200 gr ovsenog brašna
50 gr heljdinog brašna
2  kašike rastopljene masti
4 dcl vode
1 kašika mlevenog lana
1 kašika mlevenog susama
1 kašika mlevenog suncokreta
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika soka od limuna

Priprema:

U posudu staviti ražano, ovseno, heljdino brašno, mleveni lan, suncokret, susam i so.
Izmešati sastojke,  dodati 4 dcl mlake vode i 2 kašike rastopljene masti. Dobro izmešati, pokriti posudu sa poklopcem i ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan dodati u testo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sok od limuna. Dobro izmešati ( ja mešam sa mikserom i to spiralnim mutilicama).
Testo satviti u kalup veličine 24x9 cm, prethodno obložen papirom ( ili kao kod mene podmazan sa uljem jer se testo ne lepi za kalup).
Peći na 180 stepeni 40 minuta.
Dobro ohladiti pa seći.













Постави коментар