понедељак, 13. април 2015.

Čupava pita sa malinama




Potrebno je:

Za testo:

250 gr putera ili margarina
100 gr šećera
5 žumanaca
400 gr brašna
1 prašak za pecivo

Za fil:

5 belanaca
200 gr šećera
1 dcl ulja
2 pudinga od vanile
600 gr malina


Priprema:

Umutiti puter sa šećerom dodati žumanca, prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo podeliti na 2 dela, jedan deo veći od drugog, u jednom delu da je 60% a u drugom 40%.
Uviti testo u streč foliju, veći deo testa staviti u frižider a manji deo testa u zamrzivač. da stoji 1 sat.
Testo iz zamrzivača razvaljati u pleh veličine 20x35 cm, prethodno obložen papirom.
Umutiti 5 belanaca sa 200 gr šećera, muteći dodati malo po malo 1 dcl ulja i 2 pudinga od vanile.
Fil  staviti preko razvaljane kore pa poredjati maline po filu. Preko fila i malina izrendati deo testa iz zamrzivača. Peći na 160 stepeni 40 minuta. Pečen kolač posuti šećerom u prahu.

Za izradu crvenih srca potrebno nam je:
2 dcl dcl soka od maline
50 ml vode
1 kašika šećera
1 kesica ( 10 gr) želatina
U 50 ml vode staviti želatin da nabubri. Sok od maline i šećer kuvati dok se šećer ne istopi, skinuti sa vatre dodati nabubreli želatin i mutiti dok se želatin ne istopi. Masu tanko  izliti u pleh obložen papirom. Ostaviti da se stegne i kalupićima vaditi srca.













Постави коментар