уторак, 03. март 2015.

Piškota torta sa malinama





Jako osvežavajuća voćna torta koja se brzo pravi. Mesto malina možemo dodati višnje, jagode ili neko drugo voće po želji.

Potrebno je:

4 pakovanja piškota ( 420 gr)

600 gr malina ( koristim zamrznute)
1 litar vode
300 gr šećera
450 gr šlag krema u prahu
1 kesica kremfixa  ( učvršćivač za šlag)
100 gr napolitanki sa lešnikom

Za ukrašavanje:

100 gr šlag krema u prahu
1,5 dcl gazirane vode

Priprema:

U posudu staviti maline, šećer i vodu. Kuvati od kad provri 10 minuta. Ocediti maline od tečnosti i ohladiti.
U šlag staviti kremfiks dodati 4,5 dcl hladnog ocedjenog soka od malina i umutiti da bude čvrsto, dodati ocedjene maline od soka i sve dobro umutiti da bude penasto.
Napolitanke samleti.
U kalup sa obručem prečnika 25 cm, po dnu i okolo redjati piškote potapane u sok od malina ( sok ocedjen od kuvanih malina). Kremu podeliti na 3 dela. Na piškote staviti 1 deo kreme pa posuti sa 1/2 mlevenih napolitanki, pa 2 deo  kreme, 2/2 mlevenih napolitanki i  3 deo kreme. Piškote koje su poredjane uz rub kalupa i koje ostanu iznad kreme presaviti na kremu i poredjati još piškota da se prekrije krema.
Ostaviti da se dobro ohladi pa ukrasiti sa umućenim šlagom.





Kremfix.





















Постави коментар