Za kore:
3 jaja
10 kašika šećera
10 kašika ulja
10 kašika mleka
2 kašike soka od limuna
1 kašičica rendane kore limuna
1 kesica praška za pecivo
750-800 gr brašna
Za fil:
2 kg rendanih jabuka
250-300 gr šećera
50 gr putera
1 kašičica cimeta
1 kašičica djumbira u prahu
100 ge seckanih oraha
Za glazuru:
150 gr čokolade
6 kašike ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje, mleko, sok i rendane kore limuna, prašak za pecivo i brašno.
Zamesiti testo i o staviti da stane 1 sat na hladnom mestu. Testo podeliti na 4 dela.
Svaki deo razvaljati veličine 25x30 cm, izbockati koru viljuškom i peći na poledjini pleha.
Napraviti fil:
U posudu staviti 2 kg rendanih jabuka i 250 - 300 gr šećera ( zavisi koliko su jabuke slatke), kuvati dok jabuke ne omekšaju i nestane tečnosti, dodati puter da se istopi, cimet i seckane orahe.
Toplim filom filovati kore. Opteretiti nečim teškim kore i ostaviti da se ohladi.
Kad se kolač ohladi staviti glazuru.
Istopiti 150 gr čokolade sa 6 kašike ulja i preliti kolač.
Нема коментара :
Постави коментар