Potrebno je:
3 dcl mleka
1 kašičica šećera
25 gr svežeg kvasca
4 kašike ulja
1 belance
1 kašičica soli
550 gr brašna
Za premazivanje:
3-4 kašike otopljena putera
300 gr sira
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac, da stane 5-6 minuta pa dodati ulje, so, umućeno belance i brašno. Zamesiti testo, dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Sir isitniti.
Od papira za pečenje iseći krug prečnika 30 cm.
Nadošlo testo izraditi i razvaljati na papir u krug prečnika 45 cm, premazati sa istopljenim puterom i iseći na 20 delova, sredinu ne seći.
Na svaki drugi deo staviti sir. Deo bez sira preklopiti preko dela sa sirom uviti kao uže pa u krug. Prvi uvijeni deo staviti na sredinu a ostale delove redjati okolo. Savijenu pogaču sa papirom staviti u tepsiju.
Premazati pogaču sa 1 žumancetom umućenim sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, ostaviti da stoji 30-40 minuta i peći na 180 stepeni 30- 35 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар