петак, 02. јануар 2015.

Čorba sa karfiolom




Za ljubitelje karfiola u ove hladne dane svakako će nam prijati ova ukusna čorba koja se jednostavno priprema.

Potrebno je:

1 manja glavica karfiola
1 glavica crnog luka
2  čena belog luka
50 gr korena celera
50 gr korena pešuna
50 gr korena paškanata
1 šargarepa
1 krompir
2-3 litra vode
200 gr kisele pavlake
1 jaje
1 kašika kukuruzna brašna
so
mleveni biber
seckani peršun

Priprema:

Karfiol očistiti i iscepkati na cvetiće.
Šargarepu iseći na kolutiće.
Crni i beli luk sitno iseckati.
Koren celera, peršuna i paškanata iseckati na kockice.
Krompir oguliti i iseckani na kockice.
Na 2 kašike ulja pržiti seckan crni i beli luk, dodati, šargarepu. celer, peršun i paškanat, uz dolivanje po malo vode dinstati 5-6 minuta.
Dodati krompir na kocke, karfiol, so, mleveni biber i naliti sa 2-3 litra vode ( zavisi koliko želimo da nam je čorba gusta). Kuvati 20 - 30 minuta.
Izmešati pavlaku, jaje i 1 kašiku kukuruzna brašna, staviti u čorbu i da se kuva 3- 4 minuta. Posuti seckanim peršunom.












Постави коментар