среда, 04. јун 2014.

Kinder lešnik štanglice






Od ove količine izadje dosta štanglica.

Potrebno je:

800 gr šećera
3 dcl vode
500 gr maslaca ili margarina
400 gr mleka u prahu
100 gr crne čokolade
100 gr pečenih mlevenih lešnika

Priprema:

Umutiti mikserom maslac  i mleko u prahu.
U posudu staviti šećer i vodu i kuvati da dobijemo gust sirup, toliko gust kad zahvatimo kašikom iza nje ostaju končići od sirupa.
Vruć sirup malo po malo dodavati  u  umućen  maslac i mleko u prahu, neprekidno  muteći mikserom.
Kad se sjedini, masu podeliti na tri dela.
U prvi deo dodati 100 gr istopljene čokolade, u drugi deo dodati 100 gr pečenih mlevenih lešnika, a treći deo ostaje beo.
U pleh veličine 27×37, staviti  deo sa čokoladom, pa deo sa lešnikom i na kraju beli deo.
Po vrhu  dok je kolač još topao narendati čokoladu.
Slojeve kolača redjati  jedan na drugi dok je masa još topla, jer hladjenjem masa se brzo steže.
Ako vam se svidjaju moji recepti, posetite me na FACEBOOK  stranici.














Постави коментар