четвртак, 01. мај 2014.

Štrudla sa džemom od šljiva i čokolade












Potrebno je:

250-270 gr brašna
120 gr maslaca ili margarina
100 gr šećera u prah1 vanilin šećer
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo
250 gr džema od šljiva
50 gr čokolade
šećer u prahu

Priprema:

Umutiti maslac sa šećerom u prahu i vanilom, dodati 1 jaje, brašno i prašak za pecivo. Izraditi testo i ostaviti da stoji na hladnom 1 sat.





Od testa razvaljati ploču na foliju ili papir za pečenje ( da bi lakše urolali testo) debljine 5 mm. Ivice opseci nožem.





Od opsečenog testa ćemo praviti ukrase za rolat.


Premazati testo sa džemom a preko narendati čokoladu




Pomoću folije urolati testo








Staviti u pleh prethodno obložen papirom. Od preostalog testa kad smo opsecali praviti ukrase po želji i staviti na rolat.





Držati rolat u frižideru pola sata ili u zamrzivaču 15 minuta i peći na 170 stepeni 35 - 40 minuta.
Držimo u frižideru    da   rolat   i ukrasi na njemu, pri pečenju ne bi  izgubili   oblik. Kad se ispeče posuti šećerom u prahu.









Постави коментар