Potrebno je:
200 gr keksa petit beurre
Za fil od malina:
1 kg malina
250 gr šećera
2 dcl vode
3 pudinga od maline
Za fil 1:
3 čaše kisele pavlake (čaša od 180 gr)
200 gr šećera
300 gr čokoladne plazme keksa
Za fil 2:
200 gr krem šlaga u prahu
3 dcl gazirane vode ili mleka
Priprema:
Prvo pripremiti fil od malina: U posudu staviti maline, (koristim zamrznute) dodati šećer i prokuvati da se šećer istopi. Pomešati puding i vodu i dodati malinama, kuvati dok se ne zgusne.
Keks poredjati u pleh veličine 25×35, poprskati malo sa mlekom i preko keksa staviti topli fil od malina. Ostaviti da se ohladi.
Kiselu pavlaku pomešati sa šećerom i ostaviti da stoji 10 minuta, povremeno izmešati, da bi se šećer istopio, pa dodati čokoladnu mlevenu plazmu. Dobro izmešati i staviti preko hladnog sloja od malina.
Umutiti 200 gr šlag krema sa gaziranom vodom ili mlekom i staviti preko fila.
Ukrasiti čokoladom i malinama.
Нема коментара :
Постави коментар