недеља, 04. мај 2014.

Piletina sa pirinčem i šampinjonima





Potrebno je:


400 gr bela pileća mesa
1 glavica crna luka
1 koren šargarepe
3 čena bela luka
200 gr šampinjona
400 gr pirinča
1 kašika sveže seckana peršuna
1 kašičica djumbira u prahu
1 kašičica kurkume u prahu
so, mleveni biber
oko 4 dcl vode
ulje

Priprema:


Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, šampinjone na listiće, a šargarepu izrendati.
Pirinač oprati i dobro ocediti.
Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće. Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost. Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, dodati so, mleveni biber, seckani peršun.
U vodu razmutiti kurkuma prah i djumbir u prahu preliri meso i povrće, poklopiti i na tihoj vatri (kod mene podeok 1) kuvati da pirinač omekša i upije vodu.
Ako pirinač ne omekša po potrebi dodati još vode.


Постави коментар