недеља, 04. мај 2014.

Kroasani sa eurokremom





Ovo je mera za 12  komada srednje veličine kroasana

Potrebno je:

1 dcl mleka
3 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika suvog  kvasca
2 kašike ulja
prstohvat soli
1 jaje
300 gr brašna
50 gr maslaca
eurokrem
šećer
1 žumance

Priprema:

U 1 dcl mlaka mleka staviti 3 kašike šećera i 1 kašiku suva kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati, 1 jaje, 2 kašike ulja, 1 vanilu,  prstohvat soli i 300 gr brašna. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.





Testo  kad nadodje izraditi i podeliti na 8 kuglica.







Kuglicu rastanjiti veličine manjeg tanjira, premazati maslacem posuti sa 2 prstohvata šećera, preko staviti drugu rastanjenu kuglicu, premazati maslacem posuti šećerom.
Tako uraditi sa svim kuglicama testa, zadnju osmu ne premazivati.







 Sad razvaljati testo u jedan veliki krug debljine 1/2 cm. Iseći testo na 12 trouglova, na koji stavimo kašičicu eurokrema i uvijemo kiflicu.






Kiflice poredjati u pleh prethodno obložen papirom.






Kiflice premazati sa umućenim žumancetom i posuti svaku sa dva prstohvata šećera.
Kiflice da stanu 20 minuta pa peći.
Peći kiflice na 190 stepeni 10 minuta, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i još peći15 minuta.















Постави коментар