недеља, 04. мај 2014.

Kroasani sa sirom






Od ove mere izadje 30 kroasana

Potrebno je:

2 dcl mleka
1 dcl vode
1 kašika šećera
1 kašika suvog  kvasca
2 žumanca
1/2 dcl ulja
1 kašičica soli
600 gr brašna

Za punjenje:

200 gr sira ( feta, sitni sir ili sir u kriškama)
2 kašike kisele pavlake
1 belance

Za premazivanje:

100 gr maslaca ili margarina
1 belance
rendani kačkavalj

Priprema:

U mlako mleko i vodu dodati šećer i kvasac. Da stane 5 minuta pa dodati2 žumanca, 1/2 dcl ulja, so i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.





Testo kad nadodje izraditi ga i razvaljati u ploču veličine 40 x 30 cm. Premazati testo sa 100 gr omekšala margarina ili maslaca.





Premazano testo urolati od kraće strane.





Rolna da stane 20 minuta pa razvaljati u ploču 50 x 25 cm. Iseći testo na trouglove.




Napraviti punjenje: Isitniti sir dodati kiselu pavlaku i umućeno belance.





Uzimati trougao od testa još ga malo oklagijom razvaljati u dužinu, staviti kašičicu fila od sira na sredinu i uviti u kiflicu.




Uvijene kiflice redjati u pleh prethodno obložen papirom.

Kiflice premazati sa umućenim belancetom i posuti rendanim kačkavaljem. Ostaviti da stanu 20 minuta i peći na 180 stepeni 20 minuta.



















Постави коментар