Od ove mere izadje 30 kroasana
Potrebno je:
2 dcl mleka
1 dcl vode
1 kašika šećera
1 kašika suvog kvasca
2 žumanca
1/2 dcl ulja
1 kašičica soli
600 gr brašna
Za punjenje:
200 gr sira ( feta, sitni sir ili sir u kriškama)
2 kašike kisele pavlake
1 belance
Za premazivanje:
100 gr maslaca ili margarina
1 belance
rendani kačkavalj
Priprema:
U mlako mleko i vodu dodati šećer i kvasac. Da stane 5 minuta pa dodati2 žumanca, 1/2 dcl ulja, so i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje izraditi ga i razvaljati u ploču veličine 40 x 30 cm. Premazati testo sa 100 gr omekšala margarina ili maslaca.
Premazano testo urolati od kraće strane.
Rolna da stane 20 minuta pa razvaljati u ploču 50 x 25 cm. Iseći testo na trouglove.
Napraviti punjenje: Isitniti sir dodati kiselu pavlaku i umućeno belance.
Uzimati trougao od testa još ga malo oklagijom razvaljati u dužinu, staviti kašičicu fila od sira na sredinu i uviti u kiflicu.
Uvijene kiflice redjati u pleh prethodno obložen papirom.
Kiflice premazati sa umućenim belancetom i posuti rendanim kačkavaljem. Ostaviti da stanu 20 minuta i peći na 180 stepeni 20 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар