петак, 23. мај 2014.

Aromatični hleb




Kad imam sveže začinsko bilje tada često spremam ovaj hleb. Kuhinjom se šire jako lepi mirisi  ruzmarina, žalfije, majorana, bosioka

Potrebno je:

3 dcl vode
1 kašičica šećera
1 kašika suva kvasca
2 kašike ulja
1 kašičica soli
500 gr brašna
sveže seckano bilje   ruzmarin, žalfija, majoran, bosiok, origano ( 3-5 kašika seckana bilja)

Priprema:

U mlaku vodu staviti 1 kašičicu šećera i 1 kašiku suva kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati 2 kašike ulja, 1 kašičicu soli, seckano bilje i brašno.
Zamesiti testo izraditi i ostaviti jedan čas da nadolazi.
Kad testo nadodje izraditi ga staviti u kalup i da ponovo nadolazi 30 minuta.





Kad ponovo nadodje premazati testo vodom i nareckati po vrhu i peći na 200 stepeni 30- 40 minuta.



Постави коментар