уторак, 29. април 2014.

Punjeno pecivo




Idealno za doručak ili kao predjelo.

Potrebno je:

Za testo:

3 dcl vode
1 kašika šećera
1 kašika suvog  kvasca
3 kašike ulja
1 kašičica soli
450 gr brašna

Za punjenje:
1 čaša kisele pavlake ( čaša od 180 gr)
2 struka mlada luka
1 kašičica svežeg seckana peršuna
1 jaje
so, mleveni biber
sveža crvena paprika
šunka
mozzarella sir
 Priprema:

U mlaku vodu staviti šećer i kvasac da stane 5 minuta pa  dodati ulje, so i brašno. Izraditi testo i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo izraditi, razvaljati u tanku ploču i čašom prečnika 6 cm vaditi kružiće ( meni je šoljica za kafu od 6 cm).




Kružiće stavljati po 3 komada u kalup za mafine prethodno podmazan.






Napraviti punjenje: U posudu izmešati 1 čašu kisele pavlake, dodati sitno seckana 2 struka mlada luka, 1 kašičicu sveže seckana peršuna, 1 jaje, so i mleveni biber po ukusu. Po jednu punu kašičicu ove mase stavljati na krugove testa .




Preko staviti parčiće seckane crvene paprike





Pa staviti parčiće šunke



I na kraju parče mazarella sira.



Ostaviti da stanu 10 minuta i peći na 200 stepeni 15- 20 minuta.












Постави коментар