петак, 18. април 2014.

Oslić na krompiru





Ovako spremljen oslić je super, začinjen začinima i  pečenjem u rerni  kuća zamiriše. Peče se poklopljeno pa su oslić i krompir  sočni, skupa se izmešaju ukusi i mirisi.

Potrebno je:

1 kg oslića
1 kg krompira
1 glavica crna luka
3 čena bela luka
1 kašičica sitno seckana svežeg ruzmarina
1 kašičica kurkume  u prahu
so
mleveni biber
4 kašike maslinova ulja
sok od 1 limuna
1,5 dcl bela vina

Priprema:

Oslić očistiti iseći na komade, staviti u posudu pa preliti sa sokom od 1 limuna, posoliti, pobiberiti i staviti 2 kašike maslinova ulja, 1 glavicu crna luka isečenu na kolutove i 3 čena  seckana  bela luka . Sve izmešati i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.
Krompir oguliti iseći na kriške. U djuvečaru gde ćemo peći staviti 2 kašike maslinova ulja. Krompir ocediti od vode, staviti u djuvečaru. Krompir posoliti , pobiberiti, staviti kašičicu  kurkume u prahu i seckana ruzmarina . Izmešati.




Oslić izvaditi iz frižidera. Kolutove crna luka staviti po krompiru, preko poredjati  komade oslića.
Preliti sve sa 1,5 dcl bela vina.






Poklopiti i peći na 200 stepeni 45 minuta, izvaditi iz rerne skinuti poklopac i još peći 15 minuta bez poklopca.






Постави коментар