петак, 18. април 2014.

Karamel štanglice sa kokosom





Kad nam treba više sitnih kolača za neka  slavlja, ovo su super štanglice sa ukusom karamela,  kokosa i mleka u prahu

Potrebno je:

3 lista velikih oblandi
Za karamel fil:
250 gr šećera
3 dcl vode
50 gr margarina
300 gr mlevena keksa
Za beli fil:
250 gr šećera
1 dcl vode
200 gr margarina
400 gr mleka u prahu
100 gr kokosa

Priprema:

Karamelisati 250 gr šećera, dodati 3 dcl vode i kuvati na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Dodati 50 gr margarina da se istopi i dodati 300 gr mlevena keksa. Dok je masa topla premazati 2 lista oblande.
U posudu staviti 250 gr šećera i 1 dcl vode. Kuvati od kad provri 3 minuta, pa dodati 200 gr margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 400 gr mleka u prahu. Mutiti da bude glatko bez grudvica i dodati 100 gr kokosa.
Ovu masu dok je topla premazati preko sloj a karamel fila na jednoj oblandi, pa staviti drugi list oblande sa karamel filom. Preko premazati beli fil, pa staviti treći list pblande. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi. Seći na štanglice.
















 


Постави коментар