недеља, 13. април 2014.

Bečka pita





Ovo je postan kolač, jako ukusan i od ove mere dobijemo dosta komada.  Pogodan je za slave, rodjendane i sva druga slavlja. Moja veličina jedne štanglice je 2 cm x 5,5 cm. I od ove količine kolača  sečenjem izadje oko 84 komada.

Potrebno je:

1 list veće oblande
200 gr keksa
2 dcl soka od narandže

Za prvifil:

2 čaše šećera ( čaša od jogurta od 180 gr)
2 čaše vode
125 gr margarina
200 gr kokosa
100 gr čokolade
250 gr mlevena keksa

Za drug fil:

100 gr šećera
1/2 dcl vode
125 gr margarina
100 gr čokolade
200 gr mlevenih oraha

Za glazuru:
150 gr čokolade
6 kašika ulja

Priprema:

Prvi fil:

Šećer i vodu staviti na vatru i kuvati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati kokos i mleveni keks.
Sve dobro sjediniti i toplu masu naneti na 1 list oblande
Preko staviti keks prethodno potapan u sok od narandže
.
Fil drugi: 
Istopiti na vatri šećer i vodu dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe. Dobro izmešati i premazati preko keksa.

Kad se ohladi preliti glazurom od čokolade ili bez glazure samo posuti kokosom.
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti kolač. Dok se čokolada još nije stegla posuti kokosom.
Toplim filovima premazivati.











Постави коментар