Za koru:
4 jaja
5 kašika šećera
1 dcl ulja
1 dcl mleka
7 punih kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
FIL od pomorandže:
800 gr pomorandži
200 gr šećera
3 pudinga od vanile
4 dcl vode
Preliv:
200 gr čokolade
2 dcl pavlake za kuvanje
Potrebno je još:
150 gr petit keksa
1 dcl mleka za potapanje keksa
Priprema:
Umutiti 4 jaja sa šećerom, dodati ulje pa umutiti. Dodati mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu staviti u pleh 20x35 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pomorandže oljuštiti iseckati dodati 2 dcl vode i izblendirati. U Izblendirajte pomorandže dodati 200 gr šećera i kuvati 5 minuta. Izmešati 3 pudinga od vanile sa 2 dcl vode, dodati u pomorandže i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti i staviti preko ohladjene kore. Preko fila od pomorandže poredjati keks potapanje u mleko.
U posudu staviti 2 dcl pavlake za kuvanje i 200 gr čokolade. Mešati na tihoj vatri dok se čokolada ne istopi. Preliti preko keksa.










Нема коментара :
Постави коментар