уторак, 19. март 2024.

ZOJA TORTA





Potrebno je:

10 jaja
10 kašika šećera
250 g margarina ili putera
200 g čokolade
150 g mlevenog plazma keksa
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Ispeći 4 kore 25x35 cm ili 4 okrugle kore prečnika 28 cm.

Fil 1:
8 jaja
10 kašika šećera
300 g čokolade
250 g margarina ili putera
150 g mlevenog plazma keksa

Fil 2:

300 g šlaga u prahu
4 dl mleka
Za ukrašavanje:
Šlag i čokolada

Priprema:


Umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šećera. Umutiti margarin ili puter sa 5 kašika šećera, dodati 8 žumanaca jedno po 1 muteći. Dodati 150 gr mlevene plazme, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 200 gr istopljene čokolade i umućeno 10 belanaca. Masu podeliti na 4 dela i ispeći 4 kore veličine 25x35 cm ili okrugle prečnika 28 cm.
U posudu staviti 8 jaja, 10 kašika šećera u prahu. Kuvati na pari, dodati 300 gr čokolade da se istopi. Kad se prohladi dodati omekšali margarin ili puter. Dobro umutiti i dodati 150 gr mlevenog plazma keksa. Umutiti 300 gr šlaga sa 4 d mleka.
Filovati:kora, fil čokoladni, sloj šlaga, kora, fil čokoladni, šlag i tako sve 4 kore.
Ukrasiti po želji.





















 

Нема коментара :

Постави коментар