уторак, 19. март 2024.

ŠAMPITA

 




Potrebno je:

Za koru:

8 žumanaca
8 kašika šećera
8 kašika ulja
8 kašika mlake vode
8 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo

Za šam:

8 belanaca
24 kašike šećera
1 dcl vode

Priprema:

Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera, dodati 8 kašika ulja, još malo mutiti pa dodati 8 kašika mlake vode, 8 kašika brašna i 1 kašičicu praška za pecivo.
Masu staviti u pleh veličine 20x30 cm prethodno oblođen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Umutiti 8 belanaca. Skuvati gust sirup od 24 kašike šećera i 1 dcl vode. Dodavati vruć kuvan sirup u umućena belanca, Mutiti šam oko 10 minuta i premazati pečenu hladnu koru.



















Нема коментара :

Постави коментар