субота, 4. децембар 2021.

PITA SA KUKURUZNIM BRAŠNOM

 




Potrebno je:

Za testo:

400 gr belog pšeničnog brašna 
100 gr žutog kukuruznog brašna 
1 kašičica soli  
oko 3 dcl mlake vode

Za fil:

300 gr sitnog sira
1 kašikua kisele pavlake  
2 jaja

Priprema:

U posudu staviti 400 gr beloš pšeničnog brašna, 100 gr kukuruznog brašna, 1 kašičicu soli. Dodati 3 dcl mlake vode i zamesiti testo.
Testo izraditi  podelila na 4 dela. 
Razvaljala 4 kruga, premazati  uljem, staviti  jedan na drugi, prekriti providnom  folijom i ostaviti  da stane 30 minuta.
Ne više jer sa kukuruznim brašnom se testo teže razvlači. Kad testo odstoji jedan krug staviti na radnu površinu dlanovima krajeve istanjiti i celo testo istanjiti pouljiti staviti fil od sira u koru uviti sa jedne i druge strane pa uviti u krug. Tako uraditi i sa preostala 3 kruga testa. Staviti ptice na podmazan pleh i peći oko 30 minuta.








































2 коментара :

  1. Draga Dano da li se kukuruzno brasno moze zameniti obicnim,nigde ne mogu da nadjem dobar recept za domace kore sa tacnim merama za nas pocetnike.Divno sto ste se vratili na blog recepti su savrseni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možete staviti samo pšeničnog brašno. Evo mera za testo:500 gr belog pšeničnog brašna meko tip 400 ili 500, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli i 3 dcl mlake vode. Vode možda i par kašika više ponekad, zavisi od brašna. Rukama izraditi nek stane 10 minuta pa ponovo rukama izraditi da je testo glatko. Podeliti na 3-4 dela napraviti loptice razvaljati premazati uljem pokriti providno folijom i nek stane 1 sat tada rukama razvijati testo

      Избриши