субота, 26. јун 2021.

Crna madjarica

 




Potrebno je:

Za korice:

150 masti ili putera
200 gr šećera
2 jaja
100 gr kisele pavlake
200 gr mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
500 gr vrašna
1 prašak za pecivo

Za fil:

1,2 litra mleka
250 gr šećera
1 vanilin šećer
3 pudinga od čokolade
70 gr oštrog brašna
150 gr čokolade
200 gr putera

Za glazuru:

150 gr čokolade
6 kašika ulja

Priprena:

Umutiti mast sa 200 gr šećera, dodati 2 jaja i sve dobro umutiti. Dodati kiselu pavlaku, mlevene orahe, 2 kašike kakaoa, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo, oblikovati loptu uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru 1 sat.
Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo razvaljati na papir veličine 25 x 35 cm. Peći na 180 stepeni.
Napraviti fil. U posudu staviti 1 litar mleka, 250 gr šećera, 1 vanilin šećer. Staviti na vatru da provri. Umutiti 3 pudinga od čokolade, 70 gr brašna i 2 dcl mleka, dodati u vrelo mleko i kuvati da se zgusne. Na kraju dodati 150 gr čokolade da se istopi. Masu prohladiti. Umutiti 200 gr putera i dodati prohladjen kuvan puding. Dobro umutiti mikserom. Fil podeliti na 4 dela i filovati korice. Blago nečim opteretiti i ostaviti da se ohladi. Na kraju kolač preliti sa istopljenom 150 gr čokolade i 6 kašika ulja.

















Нема коментара :

Постави коментар