уторак, 9. март 2021.

Jaffa oblanda



Potrebno je:

Jedno veće pakovanje oblandi

Za fil:

300 gr šećera

2 dcl vode

2 oguljene zamrznute narandže

250 gr margarina

200 gr mlevenih oraha

350 gr mlevenog keksa

100 gr crne čokolade

100 gr bele čokolade


Za glazuru:


150 gr čokolade

4 kašike ulja


Priprema:


Dve narandže oguliti i zamrznuti. Zamrznute narandže najbitnije izrendati. U posudu staviti šećer, vodu i rendane narandže. Kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati margarin da se istopi. Skinuti sa vatre pa dodati mlevene orahe i mleveni keks. Masu dobro izmešati podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati belu čokoladu a u drugi deo dodati crnu čokoladu. Sve dobro izmešati da se čokolada istopi i toplim filom filovati oblande. Beli i crni fil podeliti na 2 dela. Na jedan list staviti 1/2 belog fila, oblanda, 1/2 crnog fila, OBLANDA, 2/2 belog fila, OBLANDA, 2/2 crnog fila. Opteretiti oblande nečim teškim i ostaviti da se ohlade.

Istopiti 150 gr čokolade i preliti preko oblande.









































Нема коментара :

Постави коментар