субота, 24. октобар 2020.

Čarobni kupus

 




Potrebno je:


10 gr kupusa
2 kg šargarepe
2 veze peršuna
5 glavica belog luka
1 litar ulja
1 litar sirćeta sa 9% sirćetne kiseline
10 ravnih kašika soli
30 ravnih kašika šećera
1 kesica od 10 gr vinobrana


Priprema:


Kupus iseći na veće kocke, šargarepu očistiti i izrendati, peršun sitno iseckati, beli luk oguliti i sitno iseckati.
U posudu  staviti rendanu šargarepu, seckani beli luk, seckani peršun, sirće, ulje, šećer, so i vinobran.
dobro izmešati da se šećer i so istope.
U veću posudu redjati red kupusa i posuti sa mešavinom  od šargarepe, ulja, sirćeta, belog luka, peršuna, soli, šećera i vinobrana.
Tako redjati naizmenično dok se sve ne utroši. Na kraju da bude mešavina sa šargarepom. Opteretiti nečim i ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan povrće redjati u veće tegle, na vrhu pritisnuti plastičnim pritiskačima, naliti sa tečnosti iz povrća da ogrezne i zatvoriti zatvaračima.
Od ove količine povrća izadje 2 tegle od 4,5 kg i 2 tegle od 2 kg.
ostaviti da stane 7 dana pa koristiti.





















Нема коментара :

Постави коментар