уторак, 29. новембар 2016.

Kroasan štrudla sa džemom i čokoladom




Potrebno je:

5 dcl mleka
1 kašika šećera
1 kašika suvog kvasca
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
850 gr brašna
250 gr putera ili margarina
100 gr čokolade
džem od šljiva
šećer u prahu

Priprema:

U 5 dcl mlakog mleka staviti 1 kašiku šećera i 1 kašiku kvasca. Da stane 5 minuta pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi,
Testo kad nadodje razvaljati ga u tanku ploču, posuti sa izrendanim zamrznutim puterom ili margarinom.
Uviti u rolnu i podeliti na 4 dela.
Svaki deo razvaljati u ploču veličine 20x35, premazati sa 3-4 kašike džema i posuti sa 50 gr izrendane čokolade.
Krajeve malo previti da fil ne iscuri i urolati.
Staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi i sa preostala 3 dela testa.
Rolne ostaviti da stanu 30 minuta posuti sa rendanim puterom i peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta.
Pečene štrudle posuti šećerom u prahu.





















Постави коментар