уторак, 29. новембар 2016.

Gurabije






Potrebno je:

2 jaja
2 čaše ( od 2 dcl) šećera
2 kesice vanilin šećera
2 čaše ulja
1 čaša kiselog mleka
8,5 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo

Priprema:

U posudu staviti 2 jaja, šećer i vanilu. Mutiti da masa bude gusta i penasta.
Muteći dodati 1/2 čaše ulja. Mutiti u jednom pravcu dok se masa ne sjedini. Dodati 2/2 čaše ulja mutiti. Tako sva 4 dela ulja dodavati i mutiti.
Dodati kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno.
Brašno dodavati mutiti mikserom dok je masa redja kasnije mešati varjačom i rukom.
Testo izraditi i podeliti na 32 dela.
Svaki deo oblikovati u lopticu i blago pritisnuti na rebrastu daščicu i staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi sa svim delovima testa.
Peći na 180 stepeni 15-20 minuta da blago porumene.














Постави коментар