уторак, 26. април 2016.

Karamel lešnik pita





Potrebno je:

Za korice:

2  jaja
10 kašika šećera
10 kašika istopljene masti
10 kašika mleka
600 gr brašna
1 kesica praška ze pecivo

Za fil:

6 dcl mleka
250 gr šećera
4 kašike gustina
250 gr putera ili margarina
100 gr pečenih mlevenih lešnika

Priprema:

Umutiti 2 jaja sa 10 kašika šećera, dodati 10 kašika istopljene masti, 10 kašika mleka, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo dobro izraditi i podeliti na 5 delova.
Svaki deo razvaljati na papir veličine 25x35 cm i peći na prevrnutom plehu na 180 stepeni da porumeni.
Napraviti fil. U suvu posudu staviti 250 gr šećera, karamelisati ga da dobije svetlo braon boju, dodati 5 dcl vmleka  i kuvati na tihoj vatri da se karamel istopi.
Posebno umutiti 1 dcl mleka sa 4 kašike gustina dodati u vruće karamel mleko i kuvati dok se ne zgusne.U toplo dodati puter da se istopi i 100 gr pečenih, oguljenih krupno mlevenih lešnika.
Fil prohladiti i mlakim filovati korice.
Zadnju koru premazati filom i posuti mlevenim lešnicima.












 


Постави коментар